www.brikettalas.hu


Asztalosoknak, üzemeknek           Gazdaságoknak, üzemeknek           Fémfeldolgozóknak
OLD 201M


MŰSZAKI ADATOK
Típus
HB 220/70
VTSZ
84793010
Kapacitás
100 - 800 kg/óra
Brikett átmérő
70 mm
Fődugattyú átmérő
220 mm
Főmotor teljesítménye
22 kW
Összes telepített teljesítmény
27 kW
Olaj keringtető szivattyú
1,5 kW
Olaj hűtő szivattyú
1,5 kW
Legnagyobb tömörítési nyomás
3200 kg/cm2
Tömeg
7000 kg

A METALBRIK HB 220/70 hidrulikus brikettáló egy automatikus üzemelésű ipari berendezés. Arra lett kifejlesztve, hogy különböző fém (mint pl.: öntöttvas, alumínium, réz, acél, bronz, titán, magnézium) törmelékeket, és természetesen egyéb törmeléket, forgácsot lehessen vele összepréselni.
A kompresszió térben keletkező nagy nyomás segítségével képes a berendezés az alapanyagot tömbhöz hasonló formára préselni. Ezáltal a METALBRIK sorozatú gépek képesek az alapanyagok térfogatának drasztikus csökkentésére.
A berendezés 2 nagyobb részből tevődik össze: a hidraulika rendszerből, és a préselő rendszerből, amelyek egy egységet alkotnak. A fő munkahenger átmérője 220 mm, amely 1130 kN erőt képes kifejteni, amely a kompresszió térben 3200 kg/cm2 nyomást kelt. A hidraulika rendszer tartalmaz egy tartályt, amiben több, mint 600 liter olaj található. A berendezés napi 24 órás üzemre lett tervezve és egy PLC vezérli a folyamatok optimalizálását.

A METALBRIK hidraulikus brikettáló prés sorozat ipari használatra készült és automata vezérlésű. A fémhulladékok, mint pl. az öntöttvas, alumínium, vörösréz, sárgaréz, cink, bronz, titán és magnézium maximális felhasználásán és tömörítésén kívül, más gépi hulladékok kezelésére is alkalmas. A préskamrában keletkezett nagy nyomás lehetővé teszi, hogy a brikett sűrűsége legalább olyan legyen, mint az eredeti anyagé. A METALBRIK sorozat prései lényegesen csökkentik a gépi hulladék térfogatát, és olyan briketteket állítanak elő, amelyek egyenesen az olvasztókemencébe kerülhetnek. Ez hatalmas gazdasági előnyöket rejt, mind a fémhulladékot értékesítő cégek, mind a kohászatok számára. Nem is beszélve a brikettálás folyamatából származó környezeti előnyökről!

Brikettálható anyagok: acél, alumínium, bronz, öntöttvas, magnézium, sárgaréz, vörösréz, titán, cink és még sok más.

A METALBRIK brikettáló prés sorozat használatának előnyei:

  • a gépi forgács tárolási térfogata drasztikusan csökken
  • a fémhulladék értéke nő
  • a briketteket egyenesen fel lehet használni a kohászatokban
  • tárolási és szállítási költségeket lehet megspórolni
  • a hulladék nedvességtartalmát (mint pl. olaj) teljes mértékben vissza lehet nyerni
  • automatikusan optimalizált fémhulladék feldolgozás
  • tiszta folyamat és környezetbarát

 EU normáknak megfelelő.

vissza